550 kr 365 kr
inkl. moms

Vermiculite 100 liter
[1673]

Antal:  
Lagerstatus
+50 kvar
+50 kvar

Vermiculite (svenska: vermikulit) används i tomrummet mellan skorstensröret och den murade skorstenen. På detta sätt isolerar man rörkröret och undviker kondens samt gör installationen väldigt brandsäker. Vermikulit är obrännbart och klarar över 1100 grader.

Vermikulit framställs ur en glimmerliknande bergart. Ursprungligen består Vermikuliten av tunna små plattor. Dessa utsätts under en kort stund för 800-1000°C värme. De i ”glimret” inneslutna vattenmolekylerna övergår då i ånga och ”glimret” expanderar kraftigt, upp till 20 gånger. PH-värdet är 9. Materialet innehåller små mängder mineraliska föreningar. Reaktionen är därför normalt alkalisk. Vermikulit används ofta i braskaminer och då i form av pressade plattor. Detta gör att temperaturen ökar i förbränningskammaren vilket bidrar till bättre förbränning.

Eftersom vermikulit är poröst, bra isoleringsförmåga samt fuktighetsbevarande så används det förutom isolationsmaterial i skorstenar inom växtodling, terrarium, absorptionsmedel av flytande ämne samt som förpackningsmaterial vid transport av ömtåligt gods.

Kornstorlek: 2-4mm

Vermikulit levereras i säckar om 100 liter.
 

Övrigt

Är till stor hjälp för att lyckas med sådder av alla slag. Använd vermiculite som täckning över sådder och som struktur- och fuktighetshållande medel blandat i jord. Vermiculite är sterilt, fritt från ogräs och insäkter.

 

Vermiculite ger fröet jämna förhållanden avseende fuktighet och värme, det har en stor förmåga att absorbera vatten och näringslösningar och sedan avge detta i den takt växten behöver. Risken för att sådden torkar ut eller blir för blöt minskar.

 

Vid sådd lägg ett lager med näringsrik blomjord i botten av sålådan eller krukan. Ovan på jorden läggs ett tunt lager vermiculite. Så fröet på vermiculiten. Sen ska fröet täckas med vermiculite, tjockleken på täckningen ska vara anpassat efter fröets behov, läs på fröpåsen. Vattna och täck sådden med lock eller plast.

 

Vid omskolning blanda 50% vermiculite med 50% blomjord, plantera om småplantor och sticklingar i blandningen. Vattna genom krukan och ställ ljust.


 

Ladda ner produktens datablad för mer information.

Tillbaka Antal:  

Snabbsök
Heru 400 S EC
Heru 400 S EC
69 950 kr
62 800 kr
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter
Google+