Värmeflyttare

 

Här får du tips om produkter som sprider överskottsvärmen i din bostad.

Sprida överskottsvärme med värmeflyttare

Braskaminer har kommit tillbaka i våra bostäder och ger ett bra komplement till övrig uppvärmning. Problemet många känner vid eldning i kamin är att värmen blir för koncentrerad till ett och samma rum. Lösningen är värmeflyttning med hjälp av ventilationsdetaljer och ventilationsfläkt.


Tips:

1. Värm inte upp gammal förbrukad luft utan tillför ny frisk luft via ventiler och värm sedan upp den med hjälp av en kamin.

2. Se till att överluften i huset fungerar. Med överluft menas att luften skall kunna cirkulera fritt mellan rummen i bostaden. Denna cirkulation är viktig för att luften skall kunna ta sig från tilluftsventilerna i sk ”rena” utrymmen till frånluftsventilerna i det ”smutsiga” utrymmet” och kan lösas på följande sätt:

3. Önskas värmespridning längre bort eller till flera utrymmen görs detta lämpligen med kanalfläktar och ventilationsrör eller ventilationsslang. Därutöver behövs till- och frånluftsdon, fläktstyrning typ varvtalsregulator, ljuddämpare och ventilationsisolering (isolerstrumpa).


Färdiga paket för värmeflyttning

För färdiga värmeflyttare se vårt paketerbjudande.

 

 

Tillbaka
Fortsätt
Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Google+