• FRAKTFRITT 1800 KR
-6%

TrygghetsVakten Vind Classic

Artnr: 1895
14 962 kr 14 064 kr

Trygghetsvakten Vind är en miljövänlig avfuktare för uteluftsventilerade vindar som fungerar bäst med en tätad vind.
Läs mer

1895 Trygghetsvakten
  • Köp nu och betala 30 dagar efter leverans med Klarna.

Beskrivning av TrygghetsVakten Vind Classic

Trygghetsvakten Vind är en miljövänlig avfuktare för uteluftsventilerade vindar som fungerar bäst med en tätad vind. Tätar gör du exempelvis med byggskum som går att köpa i ditt lokala byggvaruhus.

Sju års garanti förutom på fläkten.

Paketet innehåller:
•TrygghetsVakten Vind Classic (50 m kabel)
•Monteringsmaterial
•Installationsanvisningar

Kallvindar har tyvärr liknande problem som krypgrunder med alltför höga fuktnivåer, när varm luft kondenserar mot det kalla taket. Till skillnad från krypgrunden uppstår problemen oftast nattetid och under vintern eftersom det är då taket är kallare än luften. Speciellt under klara vinternätter kan taket bli mycket kallt eftersom det vetter mot den kalla rymden. Problemen blir större med mycket ventilation och en första åtgärd kan vara att stänga till en del av ventilationen. Du bör också leta efter sprickor ned till den upp- värmda delen av huset, och täta dessa om du hittar några. Men precis som med krypgrunden räcker det inte med ventilation. Man måste också ta hand om situationen när uteluften är varmare än inneluften och innertaket. I redan byggda hus är TrygghetsVakten en säker och kostnadseffektiv lösning.
 



TrygghetsVakten Vind åtgärdar problemet genom att styra en fläkt så att vinden endast ventileras när det är gynnsamt. På så sätt utnyttjas den naturliga variationen i utomhusklimatet för att torka ut vinden under torrperioder. Skulle det inte räcka för att få ett gynnsamt klimat går TrygghetsVakten in och värmer med en värmekabel tills fuktigheten gått ned så mycket att det inte finns någon risk för fuktskador.

TrygghetsVakten Vind mäter fuktighet och temperatur utomhus respektive inomhus och ventilerar då det är gynnsamt och värmer om det skulle vara nödvändigt. Resultatet är en fuktsäker vind helt utan risk för mögel eller rötangrepp.
TrygghetsVakten Vind har en mycket låg driftskostnad och är enkel att installera. Skall du bygga nytt kan det löna sig att installera välisolerade takfönster mot söder för att få upp temperaturen på vinden. Tänk också på att dagens hus- tekniker möjliggör en väsentlig reduktion av ventilationen och de därmed följande fuktproblemen. Om din byggare vill lägga in 5 cm luftspalt längs hela takfoten finns det anledning att ta upp diskussionen, då denna luftspalt kan förvärra den fuktrelaterade situationen på vinden!

Levereras fraktfritt direkt ifrån tillverkarens lager!



Ladda ner produktens datablad genom att klicka här.