• FRAKTFRITT 1800 KR
-10%

TrygghetsVakten Krypgrund 50m 5.0

Artnr: 1892
5 928 kr 5 335,2 kr

Termisk avfuktare för krypgrunder och torpargrunder 10 – 70 kvm eller andra kalla utrymmen som vind.
Läs mer

1892 Trygghetsvakten
  • Köp nu och betala 30 dagar efter leverans med Klarna.

Beskrivning av TrygghetsVakten Krypgrund 50m 5.0

Krypgrundsavfuktare för krypgrunder och torpargrunder upp till 70 kvm. Trygghetsvakten Krypgrund 70m² är ett komplett skydd mot fukt, lukt och mögel i krypgrunden. Krypgrundsavfuktaren är enkel att installera, har en mycket låg energiförbrukning och levereras med marknadens bästa garantier. Enkelt, genialt och baserat på modern forskning. Sju års garanti och TrygghetsVakten Krypgrund 70m² är dessutom helt underhållsfri.
Består av en styrautomatik och en värmekablen där ena änden av värmekabeln är fast monterad i styrautomatiken.

TrygghetsVakten Krypgrund är en miljövänlig termisk luftavfuktare för krypgrund och torpargrund. Avfuktaren är enkel att installera och kräver ingen specialutbildning för att hantera.
Denna nya versionen av Trygghetsvakt har en enkelledad värmekabel med returströmmen inne i värmekabeln. Detta gör att värmekabeln enbart behöver anslutas i en ände. Med en öppen slinga blir det ofta lättare att installera då man inte behöver tänka på hur kabeln dras tillbaka. Värmekabeln är 50 meter.

* Energisnål
* Underhållsfri
* Ljudlös
* Ca 50 års livslängd
* Enkel att installera
* Ingen pluggning av ventiler
 


 

Det centrala hos den patentsökta TrygghetsVakten är en inbyggd dator som med hjälp av temperatur- och fuktsensorer registrerar klimatet i krypgrunden eller torpargrunden. Kontinuerligt beräknar TrygghetsVakten om det börjar närma sig risk för att mögel- eller rötsvampsporer kan växa. 1991-2005 har medeltemperaturen i Sverige ökat med mer än en grad och nederbörden i stora delar av landet med mer än 10%. De sista åren har förändringen varit ännu snabbare. En av de vanligaste orsakerna till en snabb förändring av klimatet i en krypgrund är ett byta av värmekälla. Att gå från en förbrännande värmekälla såsom olja till fjärrvärmejordvärme eller bergvärme kan på mycket kort tid skapa ett mycket gynnsamt klimat för mögel och ta.
Om så är fallet hindrar TrygghetsVakten groprocessen från att fullbordas genom att värma krypgrunden eller torpargrunden med en värmekabel. TrygghetsVakten verkar alltså genom att höja temperaturen i utrymmet. När temperaturen stiger sjunker den relativa fuktigheten , vilket är gynnsamt eftersom mögel och rösvamp kan växa vid för allt för hög relativ fuktighet.
Med tiden så torkar också grunden ur då varm luft kan bära mer fukt än kall luft. Detta innebär att ventilationsluften tar med sig mer fukt ut än vad som kommer in. Principen är densamma som gör att det är torrt inomhus på vintern när värmen är på.

Levereras fraktfritt direkt ifrån tillverkarens lager!

Klicka här för information om fler fördelar med Trygghetsvakten.

Vad är TrygghetsVakten Krypgrund

TrygghetsVakten Krypgrund är en miljövänlig termisk luftavfuktare för krypgrund och torpargrund. Avfuktaren skyddar din krypgrund eller torpargrund mot fuktrelaterade skador såsom lukt, mögel och röta. Avfuktaren är enkel att installera och kräver ingen specialutbildning för att hantera.

TrygghetsVakten krypgrund är en modern avfuktare konstruerad uteslutande för att skydda krypgrunder och torpargrunder mot fuktrelaterade skador. I och med att systemet är skräddarsytt för krypgrunder, utan att behöva ta hänsyn till andra avfuktningsbehov är det ett självklart val för skydd av din krypgrund.

Driftssäkerhet, underhåll och stabilitet över tid är andra egenskaper vi tagit hänsyn till när vi konstruerade denna avfuktare. Systemet är designat för att hålla minst 50 år i krypgrunden utan underhåll.

Installationen är oftast mycket enkel och majoriteten av våra kunder hanterar installationen i krypgrunden på egen hand.

Energiförbrukningen är mycket låg jämfört med andra krypgrundsavfuktare. Ofta mindre än en fjärdedel. Det vill säga ca 7 kwh per kvm och år. Ett hus med en byggyta på 100 kvm har oftast en årsförbrukning på mindre än 700 kwh. Faktum är att TrygghetsVakten krypgrund i många hus sänker den totala energiförbrukningen, dvs uppvärmningskostnaden sjunker mer än vad TrygghetsVakten krypgrund förbrukar för sin egen del.
Huvudsakligen beror det på att krypgrunden eller torpargrunden kyls ut mindre på vintern men också på att isoleringen i bjälklaget är effektivare då den är torr. Många användare har uppgett att dom även upplever att golven blir varmare vintertid. TrygghetsVakten krypgrund skyddar också mot illaluktande jordbakterier (mikrobiell lukt) och andra fuktskador genom att den relativa fuktigheten hålls nere. Framtida behov av mögelsanering i krypgrunden hindras effektivt.

Så fungerar TrygghetsVakten krypgrund

Det centrala hos TrygghetsVakten är en inbyggd dator som med hjälp av temperatur- och fuktsensorer registrerar klimatet i krypgrunden eller torpargrunden. Kontinuerligt beräknar TrygghetsVakten om det börjar närma sig risk för att mögel – eller rötsvampsporer kan växa.


Om så är fallet hindrar TrygghetsVakten groprocessen från att fullbordas genom att värma krypgrunden eller torpargrunden med en värmekabel. TrygghetsVakten verkar alltså genom att höja temperaturen i utrymmet. När temperaturen stiger sjunker den relativa fuktigheten , vilket är gynnsamt eftersom mögel och rösvamp kan växa vid för allt för hög relativ fuktighet. Med tiden så torkar också grunden ur då varm luft kan bära mer fukt än kall luft. Detta innebär att ventilationsluften tar med sig mer fukt ut än vad som kommer in. Principen är densamma som gör att det är torrt inomhus på vintern när värmen är på.

Alla TrygghetsVakten produkter är moduluppbyggda. Detta gör det mycket enkelt att uppgradar eller bygga ut systemet. Har du en större krypgrund är 70 kvm eller är krypgrunden avdelad, kompletterar du bara med ytterligare enheter.

Montering

TrygghetsVakten monteras i blindbotten, dvs taket i krypgrunden eller torpargrunden. Datorenheten skruvas fast och värmekabeln spikas på plats med med medföljande kabelklammers.

Det är huset och dess inneboende du vill skydda, inte marken, och därför gör TrygghetsVakten bäst nytta vid blindbotten. Eftersom varm luft stiger kommer luften vid blindbotten att avfuktas mer än vid marken, precis som önskat. Det är sällan det behövs några stora temperaturökningar, en höjning med 3°C sänker den relativa fuktigheten med ca 15 procentenheter.

Köld- och fuktlasten i en krypgrund eller torpargrund med marktäckning kommer nästan enbart från grundmurar och med luften som ventileras in. Därför monteras TrygghetsVaktens värmeslinga längs med grundmuren och framför allt på nord och väst-sidan av huset där solen inte skiner eller kommer sent på dagen. Har du valt TrygghetsVakten Krypgrund 5.0 skall alla ytterväggar täckas av värmekabeln. I och med att varm luft stiger och har lätt för att flytta sig kommer det även en del luft vidare in mot mitten i krypgrunden. Dessutom är klimatet i mitten av krypgrunden vanligtvis bättre än ut mot kanterna.



Ladda ner produktens datablad genom att klicka här.