15 950 kr 15 745 kr
inkl. moms

RAB 400 B - Radonbrunn - Östberg
[3581]

Antal:  
Lagerstatus
Leveranstid<br> 2-3 dagar
Leveranstid
2-3 dagar
 
Radonbrunnen innehåller en fuktskyddad fläkt som kan varvtalsjusteras med en transformator installerad inne i huset. Fläkten monteras inuti ett specialrör med lock som är korrosionsbeständigt. Fläktens låga ljudnivå och dess höga tryck ger en kapacitet på ca 700m³/timme. 
 
Radonbrunnen placeras helt under markytan och bredvid fastigheten. Den medför att den har en låg driftskostnad och ger inga störande ljud inomhus. Detta medför också att man inte behöver installera något i byggnaden förutom att placera transformatorn på lämplig plats.
 
För att kunna installera Radonbrunnen så krävs det att en grävmaskin får tillgång till tomten för att kunna gräva en 4 meter djup grop samt att man kan placera utluftskanalen så att utluften inte riskerar att komma in i huset igen.
 
Fläkten är en CK 250 B ErP med en effekt på 145W och en kapacitet på 960m³/timme.
Övriga produkter är markrör, rörböjar, beröringsskydd och en transformator VRTE 1.
 
Då brunnen har en stor volym så tillkommer det en extra fraktkostnad.
 
För att få ut det mesta effekten av Radonfläkten, dvs sänka lufttrycket i marken för att förhindra att radonet kommer in i fastigheten, så krävs det att den monteras i luftgenomsläpplig mark t.ex. grusås.
 
Skulle fastigheten ha ej luftgenomsläpplig mark, typ berg så är radonbrunnen ej lämplig. Då rekommenderar vi istället FTX-ventilation eller en radonsug.
 
Total nettovikt:     139kg
Brunnrör Ø:          400mm
Ventilationsrör Ø:  160mm

Ladda ner produktens datablad för mer information.

Tillbaka Antal:  
Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter
Google+