399 kr
inkl. moms

Fuktkvotsmätare
[3102]

Antal:  
Lagerstatus
4 kvar
4 kvar

Lättanvänd fuktkvotsmätare för byggnadsmaterial såsom trä, tegel, betong, gips, cement och klinker. Används i krypgrund samt vind och ger en god uppfattning kring risken för angrepp av hussvamp eller mögel. Med hjälp av fuktkvotsmätaren kan du få ett tillförlitligt mätvärde. Risken för höga fuktvärden är störst vintertid på vinden och sommartid i krypgrunden. Fuktkvoten bör inte överstiga 17% i ett oskyddat, uteluftsventilerat utrymme. 1 års garanti. Instruktioner på engelska. Om instrumentet visar en medelfuktkvot på 17 % eller lägre så har du i praktiken ingen risk för mögelpåväxt.  Visar den över 17-18 % finns det en viss risk för mögel beroende på temperatur. Om du har en fuktkvot över 27 % finns det stor risk för bland annat röt- och hussvamp.
 

Fuktkvot i krypgrund eller vind

Då den relativa luftfuktigheten (RF) ökar i krypgrund eller vind ökar också fuktinnehållet i byggnadsmaterialet. När du mäter RF så är svängningarna snabbare än svängningarna i fuktkvoten i byggnadsmaterialet. Detta beror på att byggnadsmaterial som väl absorberat en ansenlig mängd fukt tar tid på sig att återge fukten till luften. Att enbart mäta RF med en hygrometer ger därför inte ett komplett svar på om det under tidigare perioder varit ett för mögel gynnsamt klimat.

Tillbaka Antal:  

Snabbsök
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Dela produkten
Tipsa en vän med e-post Dela på Facebook Dela på Twitter
Google+