FTX-aggregat

Optimera ventilationen med ventilationsaggregat

Ett bra ventilationsaggregat kan vara lösningen på ditt problem med ventilationen. Tyvärr är ventilationen i många svenska hushåll idag långt ifrån optimal. Kalldrag och instängd luft är vanligt och den dåliga luften påverkar oss negativt. Ett ventilationsaggregat förbättrar avsevärt luftcirkulationen i ditt hem. Hos oss kan du hitta ventilationsaggregat av välkända tillverkare som Systemair, Fläkt Woods, Östberg, Heru, Flexit och REC Temovex till konkurrenskraftiga priser och hög kvalitet.

Fördelar med FTX-ventilation

 • Återvinning av värmen i ventilationen.
 • Värmeåtervinning även om uppvärmningssystemet är avstängt.
 • Luftutbytet blir bättre än med självdrag eller frånluftsventilation.
 • Ventilationen fungerar även om man öppnar ett fönster.
 • Ventilationen påverkas inte av vindar - inget drag eller kallras.
 • Filtrerad tilluft.
 • Bara ett tilluftsfilter som bytes ut, istället för ett vid varje fönster plus hål som behöver rengöras.
 • Enkel och till stor del passiv konstruktion har få delar som kräver underhåll eller kan gå sönder.
 • Lägre undertryck i huset gör att köksfläkten blir effektivare och det blir enklare att tända braskaminen.

Nackdelar med FTX-ventilation

 • Ett svagt susande från tilluftsdonen i sovrummet skulle kunna upplevas som störande av känsliga personer men kan åtgärdas med en bra ljuddämpare, gärna placerad så nära aggregatet som möjligt.
 • Något högre initialkostnad.

 

FTX-aggregat återvinner 86 procent av värmen

Har du problem med energislukande ventilation och dålig inomhusluft? FTX-aggregat gör det lättare för dig att behålla värmen i ditt hem samtidigt som luften förbättras. Fördelarna med ett FTX-aggregat är många, inte minst ekonomiska. Ett FTX-aggregat återvinner upp till 86 procent av värmen i den förbrukade frånluften och minskar därmed kostnaderna för energiförbrukningen i ditt hem avsevärt.

– ett av våra mest populära FTX-aggregat

	FTX-aggregatet Östberg Heru hör till våra mest köpta ventilationsaggregat. Värmen i frånluften återvinns genom en roterande värmeväxlare. FTX-aggregatet från Östberg återvinner 86 procent av frånluften, vilket gör det till ett av de mest energisnåla och kostnadseffektiva ventilationsaggregaten på marknaden. Genom det effektiva utnyttjandet av frånluften slipper man också kalldrag, som annars är ett problem i många ventilationssystem.
	 

	Skillnaden mellan Östberg Heru S och T modell

	S – modellerna så som tillexempel Heru 100 S EC och Heru 130 S EC är vindsaggregat och har utrustats med 50mm extra isolering för att kunna placeras på en kallvind. Aggregatet går naturligtvis även att placera i uppvärmda utrymmen. Alla S aggregat är även sidoanslutna för att underlätta kanaldragning.

	T – modellerna som tillexempel Heru 95 T EC och Heru 100 T EC är skåpsmodeller och saknar den extra isolering som S – modellerna har. Detta gör att aggregatet endast bör placeras i uppvärmda utrymmen som håller en temperatur över 15 grader.
	 

	Mycket att vinna på Östberg Heru FTX-aggregat

	Ventilationsaggregatet Heru används med fördel i villor, kontor, lägenheter och byggnader där stora krav ställs på god och energisnål ventilation. Hög temperaturverkningsgrad, låg energiförbrukning, låg ljudnivå och hög driftsäkerhet gör Östberg Heru till en lönsam investering. Du som investerar i ett FTX-aggregat från Östberg kommer snart att upptäcka att du får igen insatsen på några år - och en bättre inomhusmiljö på köpet. 
Heru Östberg
Systemair Bostadsaggregat

	Hos oss hittar du alla ventilationsaggregat från Systemair. Aggregaten är extremt driftsäkra med komponenter av hög kvalite och modern styrning. Ett FTX-bostadsaggregat är ett energieffektivt sätt att ventilera din bo

	stad med från- och tilluft. Tack vara värmeväxlaren och det inbyggda batteriet för återuppvärmning så blir förlusten minimal. Systemair är de första med att gå igenom Eurovents certifieringsprogram Residential (RAHU). 

	Bostadsaggregaten i SAVE-serien har en ny effektivare styrning och med den användarvänliga touch-panelen ges en bra överblick och kontroll över bostadsaggregatet, samt förenklar uppstart och konfigurering av interna eller externa givare för behovsstyrd ventilation.  

	 

	

	 

	 

	 

	 

	Klicka på bilden för att komma till Systemair
Systemair
UNI har utvecklats för att vara extremt tystgående. De är ordentligt isolerade och luftströmmarna inne i aggregaten går enklaste vägen med minsta möjliga motstånd. Detta håller ljudet nere på mycket låg nivå. Dessutom har UNI solid konstruktion med extra ljuddämpning.
Flexit
Rec Temovex är kompakta aggregat i skåpsmodell utformat som en vitvara. FTX-aggregatet placeras på golv i tvättstuga, badrum, pannrum eller lämpligt varmutrymme. Integrerad manöverpanel och egentillverkad motströmsvärmeväxlare med hög värmeåtervinning.
REC Temovex
Fläkt Woods tillverkar ventilationsaggregat för bostadsmarkaden och har gjort så i många år. Nedan finner du en rad bostadsaggregat, stora som små för att du ska kunna hitta ett som passar just ditt bygge. Fläkt Woods har släppt en ny grupp av aggregat som går under gruppnamnet VillaMASTER.

	I VillaMASTER gruppen ingår tre aggregat –Mini, -Midi och Maxi som alla är en vidarutveckling av RDAF-FTX aggregat. De nya aggregaten är som namnen antyder i tre olika storlekar för att passa allt från en liten lägenhet till ett stort hus.
Fläkt Woods
PAX EOS byter luften och behåller värmen

	Ventilationsaggregat med värmeåtervinning som kan monteras i nästan alla typer av småhus som installeras med anslutning mot yttervägg (på vägg eller i tak) i hygienutrymme eller i intilliggande biutrymmen.
PAX
Aggregat  speciellt för att användas både i småhus, modulbyggda flerbostadshus,  samt i bostäder med begränsat utrymme. 
Vent Systems
VENTO Expert A50-1 W är ett mindre ventilationsaggregat som kommer från tyska Blauberg. Denna enhet är styrbar via via app fungerande på android- eller apple-enheter. 

	Ett litet FTX aggregat som monteras lokalt i rummet. Med en värmeåtervinning på över 90% och exceptionellt låg ljudnivå på högst 21 dBa(3m).

	Detta lilla väggmonterade FTX-aggregat är väldigt kostnadseffektivt för den som vill återvinna energi i samband med en styrd ventilastion. Därmed får man förbättrad ventilationen, uppfyller OVK och därmed få ett väsentligt bättre inomhusklimat.
Blauberg VENTO
Här finner du ett litet svensktillverkat FTX-aggregat från SmartVent. Aggregatet används fördelaktigt i sovrum, vardagsrum, arbetsrum och andra utrymmen men en area på 10-40m². Tack vare sin återvinningsgrad på över 90% och möjligheten att monteras med endast tillgång till ena sidan väggen ger SmartVent dig möjligheten att montera värmeåtervinning även i ett flervåningshus utan avancerade och dyra byggställningar.
SmartVent
Här hittar du kompakta ventilatorer från svenska Air Green som sörjer för både till- och frånluft, med hög temperaturverkningsgrad på värmeåtervinningen. Har ni Air Green’s rumsventilatorer installerade i huset får ni en garanterat bra och ekonomisk ventilation. Med våra ventilatorer får ni även tillräcklig luftväxling, rätt luftfuktighet och bra balans mellan till- och frånluft. Ni slipper kallras under kyliga dagar och dessutom sparar ni pengar med detta mycket ekonomiska sätt att ventilera ett hus. 

	Varje enhet klarar av att ventilera en boyta på ca 10-51m2, beroende på modell. I större rum installeras flera enheter. Detta ger en flexibilitet där man kan välja att göra en heltäckande installation i ett hus eller punktvisa insatser, för att åtgärda omedelbara ventilationsbehov.
Air Green
Litet FTX-aggregat från Alnor med hög återvinningsgrad tack vare en keramisk värmeväxlare. Värmen i inomhusluften lagras i den keramiska värmeväxlaren och används sedan för att värma upp den ingående luften.
Alnor
Tillbehör till FTX-ventilationsaggregat

	Tillbehör till ftx-aggregat som bland annat reservdelar till aggregat och extra givare.
FTX-tillbehör

Tillbaka

Kampanjerbjudanden i FTX-aggregat

Heru 100 S EC 2
Heru 100 S EC 2
FTX-aggregat Östberg HERU 100 S EC 2  med lågenergifläktar är konstruerat för till- och frånlufts...
Se produkt
23 400 kr
19 000 kr
inkl. moms
Heru 100 S EC 2
Heru 100 S EC 2
FTX-aggregat Östberg HERU 100 S EC 2  med lågenergifläktar är konstruerat för till- och frånlufts...
Se produkt
23 400 kr
19 000 kr
inkl. moms

Kampanjerbjudanden i FTX-aggregat

Flexit C2 Vänster + elbatteri 500W
Flexit C2 Vänster + elbatteri 500W
Flexit C2 (vänstermodell + elbatteri 500W) bostadsaggregat med en högeffektiv roterande värmeväxl...
Se produkt
20 925 kr
18 604 kr
inkl. moms
Flexit Spirit K2R
Flexit Spirit K2R
Flexit SPIRIT K2R är ett återvinningsaggregat med roterande värmeväxlare och integrerad kökskåpa....
Se produkt
25 237 kr
24 400 kr
inkl. moms
Kanalvärmare 160-1,2
Kanalvärmare 160-1,2
Kanalvärmare 160-1,2 är producerad i förzinkad stålplåt med element i rostfritt stål. De är utrus...
Se produkt
1 655 kr
1 545 kr
inkl. moms
Kanalvärmarpaket Heru 130 S EC 2,1 kW
Kanalvärmarpaket Heru 130 S EC 2,1 kW
Kanalvärmarpaket till Östberg Heru 130 S EC. I paketet ingår: - Kanalvärmare tillverkad i f...
Se produkt
2 395 kr
2 260 kr
inkl. moms
Fläkt Woods RDAF Maxi
Fläkt Woods RDAF Maxi
Ventilationsaggregat med hög värmeåtervinning. + / - 220 l/s vid 200Pa, max 440m² rekommenderas. ...
Se produkt
41 500 kr
33 300 kr
inkl. moms
Systemair SAVE VTC 200
Systemair SAVE VTC 200
FTX-aggregat, ca+/- 74l/s vid 100Pa (max 140m² rekommenderas) Högeffektiv värmeväxlare ...
Se produkt
25 263 kr
22 645 kr
inkl. moms
Flexit Spirit UNI 4 Vänster + elbatteri 1300W
Flexit Spirit UNI 4 Vänster + elbatteri 1300W
Flexit Spirit UNI 4 (vänstermodell + elbatteri 1300W) är ett FTX aggregat med hög värmeåtervinnin...
Se produkt
31 595 kr
29 729 kr
inkl. moms
Spjällmotor Belimo LF230
Spjällmotor Belimo LF230
Spjällmotor Belimo LF230 original med returfjäder. Avsett för montering i ventilationskanale...
Se produkt
2 240 kr
1 790 kr
inkl. moms
Heru 50 LP EC
Heru 50 LP EC
FTX-aggregat Östberg Heru 50 LP EC. Obs! Detta aggregat lagerförs ej utan tillverkas efter be...
Se produkt
19 940 kr
16 800 kr
inkl. moms
Flexit C2 Vänster + elbatteri 500W
Flexit C2 Vänster + elbatteri 500W
Flexit C2 (vänstermodell + elbatteri 500W) bostadsaggregat med en högeffektiv roterande värmeväxl...
Se produkt
20 925 kr
18 604 kr
inkl. moms
Flexit Spirit K2R
Flexit Spirit K2R
Flexit SPIRIT K2R är ett återvinningsaggregat med roterande värmeväxlare och integrerad kökskåpa....
Se produkt
25 237 kr
24 400 kr
inkl. moms
Kanalvärmare 160-1,2
Kanalvärmare 160-1,2
Kanalvärmare 160-1,2 är producerad i förzinkad stålplåt med element i rostfritt stål. De är utrus...
Se produkt
1 655 kr
1 545 kr
inkl. moms
Kanalvärmarpaket Heru 130 S EC 2,1 kW
Kanalvärmarpaket Heru 130 S EC 2,1 kW
Kanalvärmarpaket till Östberg Heru 130 S EC. I paketet ingår: - Kanalvärmare tillverkad i f...
Se produkt
2 395 kr
2 260 kr
inkl. moms
Fläkt Woods RDAF Maxi
Fläkt Woods RDAF Maxi
Ventilationsaggregat med hög värmeåtervinning. + / - 220 l/s vid 200Pa, max 440m² rekommenderas. ...
Se produkt
41 500 kr
33 300 kr
inkl. moms
Systemair SAVE VTC 200
Systemair SAVE VTC 200
FTX-aggregat, ca+/- 74l/s vid 100Pa (max 140m² rekommenderas) Högeffektiv värmeväxlare ...
Se produkt
25 263 kr
22 645 kr
inkl. moms
Flexit Spirit UNI 4 Vänster + elbatteri 1300W
Flexit Spirit UNI 4 Vänster + elbatteri 1300W
Flexit Spirit UNI 4 (vänstermodell + elbatteri 1300W) är ett FTX aggregat med hög värmeåtervinnin...
Se produkt
31 595 kr
29 729 kr
inkl. moms
Spjällmotor Belimo LF230
Spjällmotor Belimo LF230
Spjällmotor Belimo LF230 original med returfjäder. Avsett för montering i ventilationskanale...
Se produkt
2 240 kr
1 790 kr
inkl. moms
Heru 50 LP EC
Heru 50 LP EC
FTX-aggregat Östberg Heru 50 LP EC. Obs! Detta aggregat lagerförs ej utan tillverkas efter be...
Se produkt
19 940 kr
16 800 kr
inkl. moms

Köp ditt ventilationsaggregat hos oss!

Hos oss får du alltid ett bra erbjudande på ventilationsaggregat och tillbehör. Gör din beställning här och vi levererar snabbt ditt FTX-aggregat fraktfritt inom Sverige till dig. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss via mejl, info@ventilation.se.  

Snabbsök
Heru 400 S EC
Heru 400 S EC
57 500 kr
51 500 kr
Trygg e-handel
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
E-postadress:

Lösenord:


Glömt lösenordet?
Klicka här för att skapa konto
Din varukorg är tom
Google+